Zoldercast Soundseeing: Budapest, Hongarije

De eerste Zoldercast Special: Een uurtje op stap in Budapest, opgenomen op 5 mei 2005 (Hemelvaartsdag).


Klik hier om deze podcast te downloaden en op je computer af te spelen.

Highlights:

in de tram en metro;
naar koffiehuis Gerbeaud en de Váci-straat;
van criminelencafé tot WiFi-centrum;
rijk en arm in Hongarije;
plechtigheid voor schoolverlaters;
de Hongaarse taal;
het weer in Hongarije;
terrasjes kijken;
wanneer moet je Budapest wél en niet bezoeken?
Blauw op straat;
Gierende remmen;
Treinen in Hongarije;
Kamikaze-toerist;
Wandelen langs de Donau.

8 Responses to “Zoldercast Soundseeing: Budapest, Hongarije”

 1. Jonic Says:

  Een bijzonder leuke siteseeing tour. Het theatre-of-the-mind effect was erg duidelijk aanwezig omdat ik in september vorig jaar met twee collegae een lang weekend in Budapest heb doorgebracht. De zoete warme lucht die je tegemoet komt als je de met de roltrap de diepte in gaat, de geluiden van de tram en de metro en inderdaad de beleefdheid van de Hongaar in Budapest. Dat laatste viel mij tijdens het in- en uitstappen in de metro en de tram; men dringt niet voor zoals hier in Nederland. Het is een prachtige stad, met veel cultuur en bezienswaardigheden, die ik zeker weer ga bezoeken. Ik heb een aantal foto’s online staan. http://www.joonsworld.com/budapest/

 2. Dennis Says:

  Dit was een zeer leuke en informative podcast! Ik zat eerst te twijfelen of ik hem zou gaan luisteren (want wat intereseert mij BudaPest nouw) maar ik ben blij dat ik het toch geluisterd heb, was zeer leuk :) .

 3. DaBok Says:

  Roelf,
  Vandaag lekker in de file geluistert en ik krijg bijna zin om naar Budapest te gaan. Ik ben er een jaartje of 10 geleden een keer voor mijn werk geweest, maar had daar destijds niet zo’n prettige ervaring. Ik ben daar destijds overvallen, maar dat buiten beschouwing genomen is Budapest natuurlijk een mooie stad. Helaas heb ik toen niet meer van Hongarije kunnen zien. Hmmm, misschien daar toch eens een vakantie naartoe plannen. Valt daar een beetje te camperen (en dan niet van dat toeristische holadíëe-gedoe)?

 4. DucSloerie Says:

  Huh, die melding van WiFi in het Engels klonk verdacht Nederlands :-P Maaruh, heerlijke soundseeing Roelf, echt top :-D

 5. kitty Böhmer Says:

  Hallo Roelf, ik heb zeer genoten van de rondreis door Budapest.
  Met mijn ogen dicht ben ik met je mee gelopen, het was allemaal zeer herkenbaar.
  Ga zeer zeker nog eens in het voor of najaar deze schitterende stad bezoeken.
  Hartelijk dank
  Vriendelijke groeten
  Kitty.

 6. Ann Klerks Says:

  Hallo Roelf
  Heb net jou verslag beluisterd kreeg prompt heimwee naar Hongarije.
  Wij komen al vanaf 1988 daar,hebben onze vrienden daar.
  Helaas konden we dit jaar vanwege familieomstandigheden niet naar ons geliefde Hongarije.
  Tocxh wil ik nog wat zeggen over jou reportage.
  Verleden jaar werden wij nog steeds aangesproken voor een geld wissel,niet doen dus.
  De mensen zijn ongelooflijk lief daar en heel bescheiden.
  Je kan niets voor ze doen want ze stellen daar gelijk een wederdienst tegenover.
  Wij kunnen de cadeautjes die we voor ze kopen makkelijk betalen,maar je brengt ze dan echt in verlegenheid en proberen jou te overtroeven.
  Terwijl ze het geld echt niet kunnen missen.
  Daar zijn we dus mee gestopt
  Ook zeggen ze dat de Hongaarse taal heel erg moeilijk is zelfs een collega van mijn man die gehuwd is met een hongaarse zegt dat,wij breken onze tong over hun taal.
  Toch vragen een deel van onze Hongaarse vrienden of wij hun taal niet willen leren.
  Dan over de Russen we hebben het mee gemaakt dat een Stel uit Rusland in een restarant hun bestelling deed,helaas alles wat ze bestelden was net uit verkocht ze konden alleen nog een toetje en wijn bestellen.
  Andere tafels konden de gerechten die zij wilden bestellen wel krijgen,ik vond die toch wel heel zielig.
  Dit waren jonge mensen die niets met vroeger te maken hadden.
  Verder hebben de Hongaren ook een hekel aan de duitsers maar ze leven er wel van net als in Nederland.
  Ik woon in een badplaats en we hebben het hele jaar door duitser oftewel moffen zoals ze hier nog steeds genoemd worden,
  Dan zeg ik toch ja,maar jullie eten er wel van.
  Maar goed zeker rondom het Balatonmeer zie en hoor je in toenemende maten dat de jongere generatie geen duits meer spreekt doch uitsluitend engels.
  Of ze het duits niet meer beheren laat ik liever in het ongewisse.
  Hun voertaal is tegenwoordig of engels of hongaars.
  Dit wou ik even kwijt.
  Groet Ann Klerks

 7. Jean Says:

  Hoi Roelf, heel leuke podcast. we komen veel in hongarije, afgelopen zomer ook in boedapest geweest. we hebben sinds 3 jaar een huis in hongarije en komen er veel. 2 jaar terug hebben we de taal geleerd en spreken/luisteren het een beetje. het is erg moeilijk maar als we er wat langer zijn proberen we in de winkels e.d. alleen hongaars te spreken en dat valt niet mee, maar de mensen (die overigens zeer gastvrij zijn) vinden het erg leuk als je je interesseert voor hun land en gebruiken. Ik kom sinds 83 in Hongarije en met mijn vriendin sinds 3 jaar. nogmaals bedankt voor je leuke podcast en succes verder.
  Jean & Annerie

 8. Regina Says:

  Hoi roelf
  Ik heb zeer genoten van de doorreis door boedapest.
  Ik kon bepaalde plekken wel waar je wat over verteld maar ik vond het erg intresant!!
  Ik ga er komende september stage lopen en nu weet ik een beetje waar ik heen kan gaan om de mooie dingen te gaan zien.
  Mijn ouders willen het ook heel graag luisteren die vinden boedapest ook een hele mooie stad.
  Groetjes regina bult

Leave a Reply

Logged in as . Logout »