Bagger! Zoldercast #3

Geschreven in Zoldercasts by Roelf Sluman op zondag 17 april 2005 om 23:59

 Download hier de MP3.

En daar is-ie dan… De langste Zoldercast tot nu toe, maar liefst 60 minuten. De volgende is écht korter, beloofd!

Zijn Nederlandse podcasts bagger? Deze Zoldercast bevat de discussie (30 minuten lang) daarover, tussen Harold Makaske, Bern Kreleger van de Pod Op, Richard van Yperen van de SloerieSource en Bernard Flach van Trade Secrets en www.podcastinfo.nl.

Shownotes:

 • Jan Polet, verantwoordelijk voor de Hittest die elke dag in de Daily Source Code is opgenomen, volgende week te gast in de Zoldercast
 • Internet:
 • Doppler, een handig programma om je te abonneren op podcasts: www.dopplerradio.net
 • iPod: één van de vijf uitvindingen die het leven van mensen zal veranderen (bron: CNN)
 • De discussie: zijn Nederlandse podcasts bagger?
  De deelnemers waren:
 • Muziek:
  • Flying Blind Ilse DeLange: Flying Blind, van de CD World of Hurt
  • Tim Bowman: Summer Groove, van de CD This Is What I Hear
  • Download hem van iTunes - This Is Love Lee Ritenour: This Is Love, van de CD This Is Love

   Download hier de MP3.

  Of beter nog: plaats onderstaande XML-feed in je aggregator om geen aflevering van de Zoldercast te missen!

  21 Comments »

  1. Reactie by Bern — 18 april 2005 @ 00:22

   ROELF! WAT DOE JE ME AAN! Ik zit nu net pas te luisteren, maar je draait verdorie gewoon goede muziek! Go Ilse. Welterusten ;)

  2. Reactie by DucSloerie / Richard — 18 april 2005 @ 01:16

   Wow… ik krijg hem nu ineens binnen, ik wacht wel ff tot morgenochtend ;-)

  3. Reactie by Harold — 18 april 2005 @ 10:54

   De discussie heb je goed en netjes geknipt! Dus daarover zowaar een positieve reactie van mij. Ja, ja… ik heb vanmorgen mijn pilletjes – onder dwang van Corine – ingenomen.

   Zouden er ook medicijnen bestaan waarmee ik jouw muziek ga waarderen… ach laat ook maar ;-)

  4. Reactie by Jan — 18 april 2005 @ 12:07

   Leuke uitzending en zeker de discussie!
   Ook ik gebruik Doppler en ben er over het algemeen zeer tevreden over. Helaas kan hij een aantal feeds niet uitlezen, bij het checken van deze feeds met http://www.feedvalidator.org/ blijken ze ook fouten te hebben. Ik moet eerlijk zeggen dat ik deze feeds nog niet geprobeerd heb in een andere aggregator, misschien moet ik dat tzt. toch maar eens doen.

   Dan nog even over dat andere heikele punt: de muziek.
   De muziek die jij draait past goed bij je podcast. Jij presenteert vrij rustig en daar past jou muziekkeuze uitstekend bij. Ok. het is geen muziek die ik zelf thuis zou draaien (behalve Ilse DeLange :-) ), maar goed…

   Tot slot: de meest ideale lengte van een podcast vind ik zo’n 30 minuten, 45 minuten kan nog net, maar een uur vind ik te lang!

  5. Reactie by Erwin — 18 april 2005 @ 13:25

   Over de lengte van de podcasts waar je het over had, ik hou van korte podcasts van maximaal een half uur, niet langer. Ook met het oog op mensen die meerdere podcasts willen beluisteren op hun Ipod or whatever voor MP3 device.

  6. Reactie by Erwin — 18 april 2005 @ 13:28

   BTW, lekkere muziek, smooth jazz. Ik hou er van;-)! Ik mis overigens nog een Nederlandse smooth jazz podcast aangezien Arrow 90.7 nauwelijks die muziek draait zou dat erg welkom zijn.

  7. Reactie by DucSloerie / Richard — 18 april 2005 @ 13:54

   Hehe, lachen met Jan Polet :-D Voor mij is de ideale lengte denk toch rond de 30 minuten… Het staat of valt met de content, als er een interessante discussie gevoerd wordt dan is een langere show geen probleem. Was je nog niet wakker voor de shownotes ??

   Het wordt vervelend als er bewust tijd wordt gevuld met oeverloos gelul, Elger had daar nog een aardig voorbeeld van in zijn show over Radio Veronica die in een half uur werkelijk niets te melden hadden… Domien ook complimenten voor het mooie relaas… en jij werd niet gemodereerd door Roelf :-)

   De ‘jonge’ sidekick is trouwens erg goed, ik zit te wachten tot mijn nichtje eindelijk DucSloerie en FashionSloerie kan zeggen… En binnenkort te vinden: http://www.savefashionsloerie.com :-D Ik geef jullie tot de kerst :-P

  8. Reactie by Julius — 18 april 2005 @ 15:57

   Boeiende show, interessante meningen! Beetje over-compressed die discussie, maar sommige mensen vinden dat mooi. Zelf vind ik het zonde van de 96dB dynamiek die je ter beschikking hebt met een mp3-tje… On head-phones is dat gezuig wat vermoeiend, naar mijn mening.

   @Erwin, ken je de stream van collega Stavrakis al? http://jult.net/radio.m3u
   Het is een ogg stream, maar de nieuwere winamp doet dat gewoon prima.

  9. Reactie by Erwin — 18 april 2005 @ 17:31

   @Jult: heb hem nu even op staan. Klinkt lekker. Dank!

  10. Reactie by Domien Verschuuren — 18 april 2005 @ 21:21

   Tss.
   Ik sta niet in de shównotes! ;)

  11. Reactie by Jeroen Thoolen — 19 april 2005 @ 00:51

   Ik luister graag een uur of zelfs 61 minuten, maar ik heb die tijd niet en ik luister ook graag het Media News van Erwin of de hittest en ik krijg het niet gecombineerd :)

   Sluit me bij Erwin en Hans (waar ik morgenavond op bezoek ga) aan. Leuke lead met Jan Polet :)

  12. Reactie by Elger van der Wel — 19 april 2005 @ 09:49

   Ik dacht hem wel even voor school te kunnen luisteren, maar dat zat er niet in. Tot nu toe erg gaaf, maar de discussie bewaar ik nog even…

   Keep up the good work and the blossem plucking!

  13. Reactie by FashionSloerie — 19 april 2005 @ 22:53

   Misschien moet Harold toch eens van zijn Troon stappen,… Hoog van de Toren blazen dat je Veel over communicatie Weet. En dan door hooguit Drie van De min. 5000 podcasts luisteren (en waarschijnlijk Ook maar 1 uitzending per Podcast) een Zeer vijandige Houding aan nemen Ten opzichte van Podcasting In een “Literair Hoogstandje”. En het dan Vervolgens vreemd Vinden dat mensen Dat niet zo leuk vinden,… En jij weet hoe Communicatie Werkt,… Hmmm misschien ff laten Bijscholen dan,…

   Wat mij betreft viel Harold behoorlijk Door de mand,… Hij sprak zijn Eigen woorden Meerdere malen Tegen,… Eerst zeggen dat Ie een beperkt aantal PC’s heeft geluisterd, dan weer Dat ie wel veel PC’s heeft geluisterd Om bijna tot slot nog In 1 zin te vertellen Dat ie wel en niet veel Luistert (daar betrapte Die zichzelf ook op een Conitnuiteitsfout want hij Draaide ineens Alle kanten op) Maar goed dat “Soort Mensen” hebben ook “Recht van Spreken”,… *zegt zij sarcastisch*

   Maar ff serieus, iedereen Heeft recht op zijn Mening,… En ik vind het Echt niet gek dat er Mensen zijn die de SloerieSource bagger vinden,… Vind ik zelf ook Regelamatig ;-), maar er zijn Kennelijk best wel veel Mensen (en ik vind 10 Onbekende mensen al Veel)die het Wel leuk vinden,… Maar waarom moeten “Communicatie & Media” mensen nou Alles gelijk Afkeuren omdat het Niet is zoals bij de Gevestigde Orde,…

   Waarom moet de Creatieve vrijheid (Die in alle huidige Poep ver te zoeken is) nou Gelijk als “Slecht” bestempeld worden. Ik snap het Ook wel een Klein beetje,… Als er een Nieuw medium verschijnt Dan schreeuwen de Zogenaamde kenners dat het “Bagger” is omdat ze In hun “bestaan” (Marktaandeel) bedreigt worden. Maar goed,…

   Mag ik geen “One on One” met Harrold? Gna gna,… Maar ik ga weer ff Verder “Baggeren”

   Groeten,…

   The one of the Two and Only

  14. Reactie by FashionSloerie — 19 april 2005 @ 22:55

   ~Boehoe en ik Wilde het graag Kort houden,… Volgende keer Maar net als Domien een Audiocomment sturen,… :-D

  15. Reactie by Rob Kievit — 19 april 2005 @ 23:55

   1. Goed om zo’n discussie te organiseren over onze liefhebberij. Ik verwacht niet zoveel van commercieel, voorlopig. Voor de commercie is het nog veel te onduidelijk welk deelpubliek er bereikt kan worden, en hoe groot dat is.
   2. Ideale lengte van een podcast: kort. Een heel uur kan wel af en toe, als special (bijvoorbeeld als je een discussie van een half uur moet onderbrengen…), maar ik hou zelf van de kortere, zoals Edwin’s.

  16. Reactie by Argonex — 22 april 2005 @ 20:53

   even over Doppler….

   Mac-Versie???!?? wie heeft er al wat gevonden, of gaat de makers op een idee brengen, gaat zelf programmeren, of weet iemand.??!?? ik heb ook veel last van die genre geouwehoer nu….

   ps. podcasten INderdaad minder dan tot max een 30 MIN. intresse blijft dan gewekt, de orginaliteit is dan op een hoger niveau, en inderdaad, mensen willen vaak meerdere podcasts luisteren, verders alles best oke,,

  17. Reactie by EdwinG.nl — 25 april 2005 @ 15:03

   @Argonex:
   Probeer eens iPodderX (lite) dan (www.ipodderx.com).. die kan automagisch een ander genre meegeven aan gedownloade casts.. voor de rest vind ik hem tot nu toe ietsje minder dan iPodder.

   tip: Als je iPod op automatisch syncen staat is het handig om in iTunes een ‘smart playlist’ die alleen de nieuwste podcasts laat zien en die playlist laten syncen dus. Dan heb je altijd alleen de nieuwste casts op je pod.

  RSS feed voor reacties op dit artikel. TrackBack URI

  Reageer

  Uiteraard is ook www.zoldercast.com een Wordpress-blog!